Jadinda kind van de bergen…. deel 4

Deel 4

Die nacht werd Jadinda wakker gemaakt door haar vader. Zijn gezicht stond zorgelijk en dadelijk zonder na te denken wilde ze naar de schuur lopen waar aan een haak de rugtassen hingen. Vader hield haar zachtjes tegen en vroeg haar te gaan zitten en gaf haar warme chocolademelk.

Hij vertelde haar over de lange geschiedenis die zijn familie en die van haar moeder hadden op dit stukje aarde. Zo lang hij zich kon heugen werd hier al gewoond en uit de verhalen van zijn vader en opa en overgrootopa had hij begrepen dat dit stukje aarde al eeuwen in hun bezit was. Maar er was een reden dat het van hen, arme ploeterende mensen was, ook al was de grond zeer vruchtbaar, er kleefde een keerzijde aan het land, eens in de zoveel jaren riepen de bergen en dan riepen ze zo hard, dat het vuur uit hun toppen kwam, de aarde openscheurde en de wateren hoog kwamen te staan. Vader pakte haar kleine knuisten en hield zijn hand bij zijn oor, hij maande Jadinda hetzelfde te doen, “hoor je het? De bergen waarschuwen, we moeten vanaf nu heel alert zijn.”

Jadinda liep met vader naar de tuin, daar bij de steen van mama baden ze en deden een lichtje aan en vertelden haar dat ze mogelijk een poosje moesten vluchten. Die nacht sliepen ze buiten onder een dikke huid en vader was zeer waakzaam.

Trudy Den Herder.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

10 gedachten over “Jadinda kind van de bergen…. deel 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s