Brand in Egmond aan zee….

20180720_142800

Egmond aan zee, even na de Boei en Westenwind ( foto ) is De Klok afgebrand.

 

Gisteravond kreeg ik een mailtje van Annemieke, brand in Egmond aan zee. We zijn er vaak, ik was er gister ook bijna, maar de AH kwam laat en er gingen andere dingen voor, dus ik bleef thuis, gelukkig maar, want de aanblik is zo triest en de paniek van brand wil je niet meemaken. Dadelijk deed ik de webcam aan en keek de berichten van het NHD en RTVNH en ik had even moeite om te bepalen waar het was.

Het was een uitslaande brand bij De Klok, twee gewonden. Ik las dat dit jaar De Klok was overgenomen door jonge mensen. Ik weet dat daar achter het prachtige restaurantĀ  De Oude Clipper ligt, daar kun je zalig eten en de sfeer is er geweldig, maar dat pand is heel oud, zou de brand overslaan? Het zijn allemaal van die lieve mensen, je gunt dit niemand.

Om 21.15 uur werd het sein brand meester gegeven, men begon met de sloop van het pand om de brand goed de baas te blijven. De aanblik van De Klok vandaag is om te huilen. Na een geweldige zomer, dit als afsluiting van de zomer, vreselijk.

Foto-NH-Nieuws-Jurgen-van-den-Bos (1)Foto: RTVNH

Wens alle mensen veel steun en hulp moed en vertrouwen, ik hoop dat de schrik bij de omwonende snel zakt en dat men elkaar goed helpt.

Trudy Den Herder.

Foto’s van de webcam en uit mijn archief.

Deze diashow vereist JavaScript.

Op de foto is te zien dat men water uit de zee haalde geholpen door die geweldige reddingsbrigade. Tegen de tijd dat ik de foto’s nam begon men deels met opruimen.

Hartvannederland

19 gedachten over “Brand in Egmond aan zee….

 1. Ja, naar om te zien he en zo een grote tegenslag, gelukkig niemand dood, maar wel twee gewond, een iemand zat op de wc toen de brand uitbrak en moest vluchten en ging door het glas. Een is mogelijk verbrand bij het aansluiten van een gasfles voor de terrasverwarmer, maar dat is allemaal nog niet officieel.

  Geliked door 1 persoon

 2. Echt afschuwelijk dit gebeurd is. Wij hebben helemaal gevolgd via internet. Live was het te zien. Helemaal afgebrand. Vreselijk voor eigenaar. Heel triest te worden. Paar jaren geleden hebben overgenomen. Nu gebeurt dit. Gasfles was het oorzaak geweest. Ging niet goed. Jij woont zeker Egmond aan Zee. Het is daar hele kleine dorp. Regelmatig kwamen daar om te eten. Iedereen kent hun wel. Er word ook ogenblik geld verzameld. Eigenaar moet toch verzekerd zijn? Hij wilde niet meer hebben? Sterkte voor hun. Alvast fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik begreep uit de krant dat het net allemaal opgeknapt was, dat werknemers het dit jaar hadden overgenomen zo erg verdrietig.

    Like

   1. Ja, het was er altijd vol, ik zat er ook wel eens, niet om te eten, maar voor de koffie! Maar ik zit meer bij Westenwind. Dat is mijn favoriet.

    Like

  1. Oh, dus jullie hebben het gevolgd, wat een brand he, echt zo heftig. Nee, ik woon op ongeveer 2 uur fietsen van Egmond, ik ga er vaak heen door de duinen via Castricum en ik heb daar vaak een hotel, ik zou er wel heel graag willen wonen, vind het er zo fijn. Ja, een zus dacht ik die zamelt geld in, maar het zal toch wel goed verzekerd zijn? Is vast voor de eerste nood, want je hebt niks mee, in je tas/jas die je bij je hebt zit je paspoort, je bankpas paspoort enz, je moet het allemaal opnieuw aanvragen, ik denk dat daar het geld voor is.

   Dank, jij ook een fijn weekend! Je eerste werkweek zit er weer op.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s