Zaterdag…..

Het was een rare dag die zaterdag! Blancie  had mijn fiets nodig, dus ik ging snel heen en weer naar Castricum ( conditie opbouwen ) het was prachtig weer, maar er was wel veel wind uit zee, dus op de heenweg was het knokken, maar gelukkig had ik goed mijn banden opgepompt. Dadelijk in Castricum weer omkeren, om mijn fiets uit te lenen, dat was wel jammer, want ik was nog graag door gefietst naar Egmond aan zee, maar het zat er nu niet in.

20180915_121545

De wolkenluchten waren prachtig en het gras was erg groen er werd overal gemaaid. Op sommige plaatsen stond het gras al klaar, gemaaid en verpakt in plastic jas.

20180915_121550

De schapen werden gevoerd en eentje had geen zin, die lag lekker op de buik te genieten van het heerlijke weer.

20180915_121743

Al fietsend dacht ik aan een gedichtje dat ik zo een jaar of tien geleden schreef over september.

 

September.

September, september

Met jou ademt de polder rust

Nog nagenietend van het zonnetje

Voordat het door Koning Winter

Beneden nul wordt gekust.

Trudy .

 

We moesten op tijd in Zaandam zijn, dus toen ik thuis kwam nog even strijken en stofzuigen en al die moedersdingen doen, maar ik kreeg visite, vier man sterk, dus het was haasten om in de avond op tijd in Zaandam te zijn.

De voorpret was enorm geweest, maar de organisatie liet te wensen over, de band speelde zo hard en de microfoons voor de zangers stonden zo zacht, het was niet te doen om te zingen bij een band die de nummers op hun eigen manier speelde en dat vooraf niet had verteld, er was helemaal geen communicatie mogelijk, het waren horken.

Annemieke zong drie liedjes heel goed, het was knap dat ze er veel van bakte, want de band speelde de nummers zo anders, ik was mega trots op haar.

Maar ik kan alleen maar concluderen dat ze deze zaken organiseren voor extra geld in het laadje, de beloofde voorzieningen voor de zangers en zangeressen waren er niet en de band stond er alleen voor zichzelf, waren totaal niet toegerust om een Karaoke te laten slagen.

Ik heb toch geprobeerd een foto van Annemiek te maken, gelukt, alleen is het wazig. Niemand wilde even aan de kant.

20180915_214358

 

Vandaag ga ik naar Nico, maar nu niet op de fiets, die heb ik weer uitgeleend, ik ga met iemand mee rijden en terug met de trein. Was er vanmorgen al erg vroeg uit voor een zondag, ivm ontbijt voor vroege vogels.

Trudy.

Foto’s Studio Den Herder en Schaap.

10 gedachten over “Zaterdag…..

 1. Ja, een extra fiets zou helpen, maar ook die zou ze dan vaak bij haar werk laten staan, doet ze als ze het restaurant van oma moet sluiten, dan is het zo laat, dan neemt ze een taxi, of ze mag met iemand meerijden, gelukkig ben ik flexibel en zo heb ik toch mijn fietstocht kunnen maken. Ben wel blij dat ze zo voorzichtig is, want de terugweg is bijna 4 kilometer in pikkedonker, langs de provincialeweg. Ik loop daardoor ook veel ipv fietsen en ik merk dat ik met de week vooruit ga. Ben je het schooljaar goed begonnen?

  Like

  1. Bij Nico gister was het erg fijn, hij zit nu op een vervolgafdeling, beter zal hij nooit worden, maar we proberen wel het beste er van te maken en de omstandigheden zo mooi mogelijk te maken.

   Like

 2. Vandaag ook tegen wind gefietst naar zoon, maar niet jouw afstand hoor.
  Maar voor je kinderen heb je alles over.
  Wat een mooie foto’s weer van het Noord Hollandse landschap.
  Wat een lief gedicht.
  Je bent druk geweest om later te genieten in Zaandam.
  Ik herken Annemieke wel hoor.
  Fijn dat het lichamelijk weer een stuk beter met je gaat. Hans

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, er staat deze dagen af en toe een flinke wind. Ja, voor je kinderen heb je alles over, maar zelf vind ik het fietsen ook erg fijn, is geen opoffering. Maar wat fijn dat jij weer kunt fietsen, want je had een poos geleden erg weinig lucht.

   Ja, wat ziet het er allemaal fris uit he, het rook ook zo lekker.

   Ja, gedichtje is al van lang geleden en is oorspronkelijk langer, maar nu vond ik dit wel toepasselijk, het schoot me weer te binnen op de fiets zaterdag.

   Ja, je herkent haar wel op de foto he, maar jammer dat de foto mislukte. Ja, ik ben ook zo blij, ik doe er echt van alles aan, gym, fietsen lopen, ik lijkt wel een topsporter op weg naar de Spelen. Fijne week!

   Like

 3. Als geluid te hard staat kan dat je hele avond verpesten. IK heb altijd speciaal gemaakt oordopjes bij. Die gaan sws altijd in als ik een concert bezoek. Maar ben ik ergens waar het geluid te hard staat, dop ik ze ook in.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, je hebt gelijk, maar als je moet zingen kan je die doppen niet in, wel earins, maar je verwacht niet dat ze op zo een avond met voor hen onbekende, zo hard gaan spelen, hadden ze met hun eigen zanger moeten doen, die oefent ook met hen, ze zijn al heel lang bij elkaar.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s