Vrouw Hoedt deel 5 Sokkensoep….

20180917_153741 - kopie

Vrouw Hoedt deel 5 Sokkensoep….

De huishoudster van mijnheer pastoor was drie weken op vakantie en dat liet zijn sporen na. Al het schone goed was op en om toch een verse onderbroek te kunnen aandoen, had de beste man een pan opgezet, zijn onderbroeken er in gedaan en het gas goed hoog gezet. Hij vergat er waspoeder bij te doen, dus het was een goed ingezette actie, maar zonder zeepsop, was de missie toch helaas mislukt.

Nadat de pan aan de kook was gekomen, werd de spaarvlam aangestoken en zo stonden de onderbroeken uren te pruttelen.  Het werd een vreemde geur die door de hele pastorie trok. Die avond zou de koster een kaartje komen leggen en terwijl mijnheer pastoor nog even snel de biecht afnam, keek de koster in de pan, dat was een vreemde soep, het rook zo eigenaardig, maar de koster was hongerig en dapper en nam een kommetje en schepte zichzelf wat op……….

Nou, het verhaal dat de huishoudster later na haar vakantie hoorde was om te smullen, beter dan de soep en elke keer dat het verhaal weer werd verteld, werd de “soep,” dikker en viezer.

Het was helemaal een aparte bedoening geworden omdat mijnheer pastoor wel van een slokje hield vond Trijn, de huishoudster wel meer gekke dingen, maar ze was het gewend, want ze ging elk jaar drie weken op vakantie.

Schoenen in het vriesvak, een kam in de havermout en wc-papier gebruikt en al, in de servieskast, waren zaken die normaal waren als ze weer kwam op haar eerste dag na haar heerlijke vakantie, maar begrijpen deed ze het nooit…….

Trudy.

Foto: Studio Hoedt Zaanstreek.

Deel 1 t/m 4

 

 

11 gedachten over “Vrouw Hoedt deel 5 Sokkensoep….

    1. Ja, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, wat een soep, vroeger kookte men de was op het vuur, vooral de onderbroeken en het witte goed, van bed en bad, maar zonder zeeppoeder gaat het nog meer stinken, daarna gooide men als men die had in een soort draai machientje, ik zie me moeder nog zwoegen, maar mijnheer pastoor had de klok horen luiden maar de klepel gemist en vergat de zeepsop.

      Like

    1. Grappig dat je het een aparte wending vindt, in mijn ogen is het logisch, dame Hoedt woont in een hypocriete gemeenschap, met mijnheer pastoor dweept men, in een deel stond hij dronken voor de kansel en de dorpsbewoners hadden alleen maar oog voor die man die wel moe zou zijn en Hoedt werd met de nek aangekeken, omdat ze er anders uitziet, maar zich verder keurig gedraagt en veel mensen helpt. Heel het dorp kijkt haar met de nek aan, of lacht haar uit, tot ze haar anders leren kennen, dan zien ze een voor een haar goedheid. In dit deel laat ik eigenlijk zien hoe een man die op een troon is getild, vreselijk onbeholpen leeft en zijn leven niet op orde krijgt zonder zijn Trijn.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s