Vrouw Hoedt deel 6. Keboys…..

cowboy-Western-laarzen-B

Vrouw Hoedt deel 6.  Keboys…..

Achter het grachtenpand van vrouw Hoedt was het die avond erg druk, het was de wekelijkse kledingdag. Kratten vol met spijkerbroeken, jassen, ondergoed, sokken en warme jassen, voor groot, voor klein, voor dik en dun, voor  man of vrouw voor iedereen was er een nieuw kloffie.

Janus, wilde liever geen afscheid nemen van zijn keboys, zoals hij zijn cowboy laarzen noemde, maar de zolen waren versleten en hadden gaten en het leer begon te rotten. “Trek ze uit Janus, ik heb andere keboys voor je, net je kleur en maat, je moet droge, warme voeten hebben, de winter komt er aan. “Vrouw Hoedt probeerde de oude man te bewegen zijn afgelopen wrakken uit te trekken, maar hij piekerde er niet over. De nieuwe keboys, prikten wel aantrekkelijk in zijn ogen en boorden een verliefde pijl in zijn hart, maar er was nog iets. Zijn voeten stonken, waren zwart, waren stukgelopen en zijn nagels groeiden in een rondje zo weer terug het nagelbed in, dat wilde hij niet aan een vrouw tonen, al heel lang niet, hij had ook bedpret met zijn laarzen aan en gaf zo menig vrouw de sporen………..

“Kom op!” Maande vrouw Hoedt, “denk je soms dat ik niet weet hoe die lekkere pootjes er van jou uitzien?”

Met veel moeite wrikte Janus de oude laarzen van zijn voeten en mocht ze daarna in een teiltje soda doen, vrouw Hoedt verbond daarna de voeten met veel liefde, knipten krulnagels en vijlden ze glad. Ja, ze wist wat er in de wereld te koop was en keek niet toe maar handelde.

De mensen die een schoon kloffie hadden gevonden, gingen even lekker bij haar in bad of onder de douche en wie nog moest wachten dronk een lekker bakkie koffie met een broodje en een kommetje soep er bij. Wie nodig moest bellen kon bij Hoedt bellen en wie problemen had met instanties kon op de probleembank gaan zitten, Hoedt had een schrift en noteerde de problemen en met een envelop en een knijper deed ze de envelop op het  apart blad met het probleem en de naam van de bezoeker en in het verloop van de week, probeerde ze het probleem op te lossen.

Johnny Lodder had altijd geldproblemen en schuldeisers aan zijn broek hangen, dwangbevel na dwangbevel kwam bij hem binnen, hij was nog weinig leerbaar en leerde het nooit, Hoedt betaalde veel van zijn rekeningen en liet hem er voor werken, zo waren ze alle twee geholpen. Johnny was zo sterk als een beer en zo handig als wat, dus het was een eerlijke ruil.

In het pand er naast stond een heer met een bolhoed zich druk te maken, al dat gespuis bij zijn buurvrouw in de tuin haalde de waarde van zijn pand naar beneden……

Trudy . Laarzen van internet gehaald.

Deel 1/t/m 4

Deel  5

14 gedachten over “Vrouw Hoedt deel 6. Keboys…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s