Vrouw Hoedt deel 7…..

20171111_160729

Vrouw Hoedt deel 7

Leesles op de sofa.

Natuurlijk hielden ze er niet van om op de woensdagochtend vroeg op te staan en door weer en wind naar het huis van Hoedt te lopen, maar de winst was enorm en dat deed hen toch uit bed komen…..

Vier man sterk, mensen met bijzondere talenten, maar helaas konden ze geen van alle lezen en schrijven, nou , niet jokken, eens konden ze het niet, maar nu waren ze al aardig op de goede weg.

Johnny Lodder dacht nog vaak terug aan het magische moment dat hij zijn eigen naam kon lezen boven het dwangbevel dat hij had gekregen, hij schreeuwde het uit van blijdschap, terwijl elk ander mens bijna zou instorten na zo een brief.

Hoedt had koekjes gebakken en verse koffie klaar staan, het was lekker warm en ze had een mooi nummer op de platenspeler liggen, de leesgasten waren daar even stil van, snoven de sfeer, de warmte en de liefde en waren blij dat ze waren gekomen.

Na anderhalf uur intensief les, aten ze samen een broodje en Hoedt vroeg of Johnny kon blijven. De man deed zijn hand naar zijn hoofd, hij vermoedde een klusje, dan kon hij geen nee, zeggen, maar hij had niet veel zin.

“Johnny,” begon Hoedt, “wat zou je er van vinden als we samen een boek gingen maken? Jij vertelt je verhaal en ik schrijf het op. Jij maakt de tekeningen en bepaalt hoe het boek er uit gaat zien, goed plan?”

Johnny kon niks zeggen, hij dacht na, een boek, een boek, wat moest hij dan vertellen, er was niks te vertellen, een raar leven,  eenzaamheid, verstoten en met een kist vol spullen de baan op…….de garen-en bandman komt er an!

 

Trudy.

Foto: Niet de gang van Hoedt, maar mijn gang.

 

7 gedachten over “Vrouw Hoedt deel 7…..

 1. Leesles op de sofa, is heel anders dan een liefdes les.
  Want dan maak je samen geen boek.
  Lodder was toch een familie in Krommenie. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

  Geliked door 1 persoon

  1. Hahhaahah, hoe kom jij nou op liefdesles?

   Ze wil zo veel als mogelijk uit de mensen halen, ze helpen en een gevoel voor eigenwaarde geven.

   Ik ken vanuit de verpleging een man met die naam, sommige mensen vergeet je nooit, maar daar kan ik niks over zeggen. Ik denk dat het een naam is die veel hier in de omgeving voor komt. Het zingen op de kermis heeft me wat opgeleverd, er is een band geïnteresseerd, nou wat vind je daar nou van, ik word weer helemaal jong op mijn oude dag, ik ga het denk ik doen, eerst maar eens kijken hoe goed ze zijn, want ik moet natuurlijk het wel kunnen behappen. Over Annemieke waren ze vol lof, maar die zong ook een paar nummers en blies ons allemaal weg, ik heb echt monden zien openvallen, ze zong ook Like the way I do, nou, zo goed heb ik het nooit gehoord van iemand. ik hoorde vandaag dat ze voor het eerst op nieuwe spullen speelde en dat het daarom zo hard was. Ik verheug me op je nieuwe show.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s