Op de fiets naar Nico…..

20181103_155556
Castricum in zicht, vond het water erg mooi en ook de hemel!

De trein reed, maar de zon scheen zo heerlijk en onderweg zat ik nog te overwegen, maar ik reed toch het station voorbij, toch maar op eigen kracht. Een dagje eerder dan ik normaal doe, maar morgen heeft Annemieke een optreden met haar band en dat wil ik graag zien.

Deze week heb ik meer dan 200 kilometer gereden, had ik zo uitgerekend, op de fiets en dat is sinds lange tijd niet gebeurd, ik begin weer aardig de oude te worden. Maar ik doe er wel veel langer over dan alle andere hoor, door het ongeluk is mijn lichaam, stijver en de jaren gaan ook tellen.

Het was gezellig bij Nico, ik haalde hem op, ik was te vroeg, dus hij was nog even bezig. We dronken koffie, we aten taart, we genoten van het weer en het mooie bos en volgende week zondag gaan we en koffie met gebak doen en naar de markt.

Jullie hebben me weinig gezien, maar ik heb alle dagen gewerkt en ook dat moet langzaam weer wennen en vrijdagavond was ik op mijn fiets naar Het Kalf gegaan, daar was de Allerheiligen mis. Was daar nog nooit bij geweest, maar vond het erg mooi. Van alle overleden mensen het afgelopen jaar van de parochie stond een kaars en een kruisje klaar, het kruisje van mijn mama, overleden in januari, had het hele jaar bij Maria gehangen, nu kregen we het terug en ook een mooie kaars met haar naam en mooie bloemen er op.

Het koor zong schitterend en na de dienst gingen we naar het kerkhof, dat was prachtig verlicht, op de graven en bij het columbarium brandden lichtjes, het koor zong ook in de kou op het kerkhof en de graven werden gezegend.

Op de weg terug, in de kou en regen, had ik veel na te denken, ik wil ook wel liggen daar achter de kerk en dan een lichtje op mijn graf op 2 november. Mijn broer bood me aan me thuis te brengen, dat was lief, maar ik moet fietsen en lopen om te overleven, als ik niet beweeg, dan ga ik vastzitten en kan ik niks meer, dus tegen wil en dank, fiets en loop ik Noord Holland rond en gelukkig vind ik het nog fijn ook.

20181103_155607
De wolken waren zo mooi, ik probeerde vaak te kijken, maar echt veilig was dat niet.

Het zal wel even duren eer ik weer bij ben bij jullie, want nu ga ik slapen, ik ben erg moe en heb een hoofd als een biet van al dat fietsen. Het is groot feest in Krommenie, de jeugd is verkleed, het dorp zit vol met heksen, kabouters, smurfen en noem maar op, de toevallige passant weet niet wat dit is, want het is nog mooier dan carnaval. Ze gaan van dorp naar dorp op de fiets en als ze dan oversteken bij de autoweg zie je de mensen kijken van: waar komt die Dracula nou vandaan, zo leuk om te zien.

20181103_155621

20181103_155618

Trudy.

Foto’s van Trudy.

Filmpje van RTVNH over het feest in Assendelft Krommenie

 

13 gedachten over “Op de fiets naar Nico…..

  1. Ja, was zo fijn. De combinatie red ik niet is gebleken, op een oefendag was ik zelfs nog op het werk en zo zou dat vaker gaan en ik kan het het minste missen, dus ik moest een hartverscheurend besluit nemen en ben gestopt, waarbij ze de mogelijkheid open hielden tot terugkeer, maar ik weet nu al, met al die bordjes die ik draaiend houd dat dit er niet inzit. Zo jammer!

   Like

 1. Ik herken dat wel van dat stramme en stijve lichaam. Hoewel ik sport blijft dat. Of, juist omdat ik sport is het wel minder. Anyway, we doen het toch maar weer mooi.
  Een dagje eerder moet ook kunnen denk ik? En lijkt me voor Nico ook leuk. Je laat weer een mooie omgeving zien. En weer alle dagen aan het werk. Dat zou ik dan weer niet meer kunnen.
  Fijne zondag. Geniet van het concert.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, we moeten een weg vinden in het weer actief zijn en als ik niet genoeg beweeg, dan kom ik vast te zitten, dus je herkent het. ja, we doen weer mee en dat is belangrijk voor ons zelf. Ja, als ik de dag verander is het ook goed, als hij het maar weet, ik mail met hem. Ja, het is we erg zwaar hoor, ook al is het super leuk, maar dit was me wens, ik merk wel dat ik leuke dingen moet late vallen, anders trek ik het niet. Dank!

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat heerlijk dat je weer top dagje gehad hebben. Het was gezellig geweest bij Nico. Je bent lekker geweest zo te zien. Gelijk omgeving genieten. Mooie foto’s. Ik heb de laatste tijd al gemist? Fijne week gewenst. Groetjes,

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s